woning vHL

interieur, wonen

WONING vHL
ligging: Sint-Pieters-Leeuw
klant: Van Herreweghe-Lanckmans
periode: 2009-2012
medewerkers: Sofie Buggenhout, Roland Piffet
stabiliteit: BAS bvba
beeldmateriaal: Alexander Poelmans

Een na-oorlogse rijwoning is aan vernieuwing toe. Het bestaande plan wordt omgedraaid om de tuin meer te betrekken. De keuken aan de straatzijde, de leefruimte in een aanbouw in de tuin. De middenzone, krijgt daglicht via de grote glazen achtergevel. De aanbouw is eenvoudig, een hoekraam over de volledige hoogte, gecombineerd met een bakstenen sokkel. De bouwheer wenst eveneens de zolder in te richten. De bestaande vloeropening is beperkt en een steektrap is onmogelijk. Binnen de opening wordt een hybride trap ontworpen, een stapeling van berkenmultiplex en treden die de opening maximaal volgen.