school Regina Pacisinstituut

leren, werken

SCHOOL Regina Pacisinstituut
ligging: Magnolialaan 2, Laken
klant: OZCS West-Brabant
periode: 2008-2010
budget: € 25.000 excl. btw/erelonen
medewerkers: Roland Piffet
stabiliteit: BAS bvba
beeldmateriaal: Lezze architecten

Deze Brusselse school is volgebouwd. De kleine speelplaats is het overblijfsel van de binnenzijde van een bouwblok en bestaat enerzijds uit een rechthoekige ruimte en een lange open gang. De vraag was om iets te doen met de speelplaats en ze een menselijke schaal te geven. De lange gang was de minst interessante ruimte omdat de verhouding van de buurgebouwen te groot is ten opzichte van de open ruimte, daarenboven zijn het blinde muren. Door vier koepels te voorzien die de twee muren verbinden ontstaat er een afdak dat een afgedekte binnenruimte vormt met voldoende daglicht. De gordingen werden eenvoudig opgelegd van links naar rechts maar in een parabolvorm. Hieraan werden telkens transparante golfplaten bevestigd, aan de ene zijde onderkant balk de andere bovenkant. Het plafond wordt schubbenachtig en laat onderhoud makkelijk toe, de vorm zorgt eveneens ervoor dat ballen telkens terugkomen.