winkel studio 10

interieur, werken

WINKEL STUDIO 10
ligging: Erpe-Mere
klant: DBF first class bvba
periode: 2007
medewerkers: Roland Piffet, Maarten Van de Voorde
aannemer: LUAN bvba
beeldmateriaal: Roland Piffet

Een agent van merkkleding vestigt zich in een strategisch gelegen pand aan de oprit van de E40. Het bestaande pand, een industriebouw, is aan renovatie toe. De combinatie van beton, sandwichpanelen en kunststof daklichten is niet de sfeer waar modeshows georganiseerd worden. De korte inrichtingstijd diende gerespecteerd te worden, de ingrepen waren dan ook minimaal. Het gebouw wordt zwart geschilderd, zowel binnen als buiten, hierdoor verdwijnt de volledige materialisatie en ontstaat een black box. Op het verdiep wordt een nieuwe vliesgevel geïntroduceerd om de kantoren te herbergen. In de hall worden “corners” afgebakend door middel van meubilair, maar ook door de hangende lichtkokers. De catwalk wordt verlicht door een random structuur van hanglampen.
de wanden worden rondom afgewerkt met draadgordijnen. Hierdoor ontstaat een warme sfeer waarbij de maximale aandacht op de kleding gevestigd wordt.